Fabricom Offshore Services B.V. vervolgt werkzaamheden voor Eneco in 2015

08-04-15

 

 

Gedurende de zomer periode van 2014 heeft Fabricom Offshore Services B.V., voor Eneco Windmolens Offshore B.V., modificatie- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de fundaties op het Prinses Amalia windpark.

Het Prinses Amaliawindpark bestaat uit 60 windturbines en staat in de Noordzee 23 kilometer uit de kust van IJmuiden. De waterdiepte varieert hier van 19 tot 24 meter. Het park levert sinds 2008 aan 125.000 huishoudens groene stroom. Het park is met 60 windturbines het grootste Nederlandse windpark en bespaart 225.000 ton CO2 per jaar. De belangrijkste doelstelling van deze opdracht is een veilige werkomgeving te realiseren, waarbij gestreefd wordt naar een langdurige en hoge beschikbaarheid van het Prinses Amaliawindpark.

 


Veiligheid is bij alle werkzaamheden van Fabricom Offshore Services B.V. prioriteit nummer één. Al onze medewerkers zijn volledig Oil & Gas gecertificeerd en hebben daar bovenop voor de specifieke werkzaamheden in het windpark additionele intensieve veiligheidstrainingen gevolgd. Tijdens de werkzaamheden in 2014 zijn in totaal 50.000 offshore manuren uitgevoerd, waarbij ± 4.500 offshore crew transfers hebben plaatsgevonden tussen de turbine op zee en de wal. Wij zijn er trots op dat gedurende deze activiteiten géén incidenten hebben plaatsgevonden.  De 2014 campagne is inmiddels succesvol afgesloten en wij zullen de activiteiten in 2015 voortzetten.


Wim Tange, Business Unit Manager Projects: “De ontwikkelingen in duurzame energie en windenergie volgen wij goed. Het is in lijn met onze strategie om als partner klaar te staan voor de offshore windindustrie.”

 

 

 


Fabricom Offshore Services B.V. is een 100% dochter van Cofely Fabricom Oil, Gas & Power, een organisatie met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, België en Nederland.
Cofely Fabricom Oil, Gas & Power richt zich op de olie, gas en duurzame energiemarkt in Europa. Fabricom Offshore Services B.V. is een volledige service organisatie in de up-, mid- en downstream olie en gas industrie en duurzame alternatieve energiemarkt.


Nadere informatie over Fabricom Offshore Services B.V. en haar rol in dit project is verkrijgbaar bij:
Wim Tange
Business Unit Manager Projects
T. +31 (0)168 – 38 41 00
E. wim.tange@fabricom-gdfsuez.nl